In memoriam Corrie Sietsma-van Vlijmen (17 januari 1925 - 12 december 2003)

"Velen van u zullen weten dat Corrie Sietsma-van Vlijmen één grote hobby had: de astrologie, een kennissysteem of wetenschap, die veel en veel ouder is dan menigeen beseft.
Velen van u zullen van haar een enthousiast verhaal of een trotse melding van een ontdekking hebben gehoord. Maar menigeen zal zich niet gerealiseerd hebben, dat Corrie ook werkelijk grote prestaties heeft neergezet. Ruim 30 jaar geleden was zij, hoewel zelf niet wetenschappelijk geschoold, in 1971 medeoprichtster van de NVWOA en toen al een bekend en breed gewaardeerd astrologe.

In de jaren daarna heeft zij aan diverse onderzoeken meegedaan en heeft zij zelf ook onderzoek opgezet. In een aantal gevallen kwam dat zelfs tot een publicatie. Zij was ook degene die de horoscoop van de NVWOA grondig had bestudeerd. Een paar jaar geleden heb ik nog van haar kennis geprofiteerd door, bij haar thuis in Gouda, haar laatste visie op de verenigingshoroscoop te vernemen.

Als laatste deed zij een volstrekt juiste en gedocumenteerde voorspelling over het lot van het ruimteveer Challenger. Begeleid door ons medebestuurslid en astronoom Prof. dr. Willem de Graaff, is dat misschien wel haar wetenschappelijk-astrologische topprestatie. En ook de astrologie is daar zeker mee gediend.

Naar mijn mening is wat wij mensen dood noemen vooral een afscheid van het aardse lichaam. Corrie, ik wens je mede namens velen uit de wereld van de astrologie, een goede reis en nog grote ontdekkingen. En ons achterblijvers sterkte"

Toespraak van Floris Methorst (voorzitter NVWOA) op de crematie van Corrie Sietsma-van Vlijmen op 16 december 2003..