Logo NVWOA
NVWOA
Nederlandse Vereniging tot Wetenschappelijk Onderzoek naar de Astrologie


Symposium 2 “Astrologie & Wetenschap”


Sprekers

Drs. Frank Vernooij

is afgestudeerd als psycholoog en was daarna als psychotherapeut werkzaam in de ziekenhuis-psychiatrie. Zijn belangstelling voor de astrologische symboliek ontstond rond 1970, na een tijd gevolgd door meer specifieke interesse in de wijze van duiding door astrologen en naar de betekenissen en mogelijke werking van de astrologie. Vanaf de eind jaren 80 is dit gepaard geraakt aan een zeer sterke belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek naar de astrologie, resulterend in zijn betrokkenheid bij het werk van de NVWOA, waarvan hij sinds 2005 voorzitter is.

Ir. Hans van Oosterhout

studeerde metaalkunde aan de (toenmalige) Technische Hogeschool Delft en werkte 30 jaar in de industrie, waar hij onderzoek en ontwikkeling deed aan elektrotechnische materialen.
Sinds 1980 houdt hij zich bezig met astrologie. Hij is met name geïnteresseerd in de vraag of er een wereldbeeld denkbaar is waarin zowel moderne wetenschap en techniek als astrologie zouden kunnen passen.
Sinds 2001 is hij secretaris van de NVWOA.

Albert Bredenhoff

publiceerde over astrologie in diverse tijdschriften. In eigen beheer gaf hij drie publicaties uit over astrologische onderwerpen. Zijn specialisatie is het onderzoek van de harmonics. Hij is bestuurlid van de NVWOA.

Dr. Rob van Gent

is als onderzoeker verbonden aan het Mathematisch Instituut van de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1989 is hij gepromoveerd in de astronomie. Zie ook zijn website History of Astronomy.

Robert D. Doolaard

is expert op het gebied van planetaire cycli. In 1986 verscheen zijn boek Golven: Planetaire invloeden op de beschaving (600vC-2000AD) bij Ankh Hermes in Deventer. Sindsdien heeft hij gestaag doorgewerkt aan zijn onderzoek. Zijn publicaties (in het Nederlands en het Engels) zijn te vinden op de website van de NVWOA. De Engelse versies vindt u hier, of klik op het Angelsaksische vlaggetje bovenin. Robert is lid van de NVWOA.

Ing. Kees Jansen

studeerde werktuigbouwkunde / energietechniek en onderzocht en ontwikkelde duurzame verwarmingssystemen. Hij gebruikt die ervaring voor onderzoek naar de werking van astrologie. Hij is bestuurslid van de NVWOA.

Website NVWOA | NAAR BOVENWebsite: AstroCursus. Laatste versie: dinsdag 28 februari 2017