Logo NVWOA
NVWOA
Nederlandse Vereniging tot Wetenschappelijk Onderzoek naar de Astrologie

Symposium “Astrologie & Wetenschap”Nota Bene

Vind ons leuk op Facebook De presentaties en/of hand-outs
van het symposium staan op de site,
zie rubriek Downloads.

Rol en positie van de NVWOA

Voor veel wetenschappers is astrologie iets volslagen onzinnigs, terwijl veel astrologen van mening zijn dat hun vakgebied niet onderzocht hoeft te worden, want astrologie werkt toch?
Tussen deze twee uitersten beweegt zich de NVWOA. Leden zijn mensen die zich grondig hebben verdiept in de astrologie en die geïnteresseerd zijn in onderzoek. Zij proberen astrologische uitspraken te toetsen; we noemen een paar simpele voorbeelden:

Logo Landelijke Dag van de Professionele AstrologieHoe onderzoeken?

Uitspraken als hierboven zijn niet zo gemakkelijk te onderzoeken. Hoe pak je dat aan, hoe vermijd je verraderlijke valkuilen? En ook is de vraag: waar ben je precies naar op zoek? Wil je een onderwerp verkennen, of wil je uitzoeken of een uitspraak klopt of niet?
Met dit soort problematiek houdt de NVWOA zich bezig sinds haar oprichting op 3 juni 1971. Het werk heeft zich veelal op de achtergrond afgespeeld, maar dit jaar treedt de vereniging naar buiten met het symposium Astrologie en Wetenschap in het kader van de Landelijke Dag van de Professionele Astrologie.

Waar & wanneer?

Ons symposium vindt niet op de Astrologiedag zelf plaats, maar een week later, en wel op zaterdag 29 maart, zodat ook geïnteresseerde astrologen kunnen deelnemen.

Plaats:   De hoofdlocatie van de Geert Grote Universiteit: Bibliotheca Launiana, Stromarkt 18D, Deventer (ca. 10 min. lopen van Deventer CS). Een routebeschrijving vindt u hier.
Tijd:   zaterdag 29 maart 10:30 - ca. 17:00 uur; zaal open vanaf 10:00 uur
Reserveren:   Zie pagina Inschrijven.

Voor wie?

Het symposium is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in astrologie en/of in wetenschap. Deelnemers hoeven geen astroloog of wetenschapper te zijn om de dag te kunnen volgen: in het ochtendprogramma worden, zonder al te ingewikkelde taal, de grondslagen van de astrologie en van wetenschappelijk onderzoek uiteengezet. ’s Middags wordt het thema Astrologie en Wetenschap verder uitgediept met voorbeelden van concrete onderzoeken en de resultaten. Iedereen krijgt een map uitgereikt met afdrukken van de presentaties en achtergrondinformatie.

Discussieleiding

De discussie wordt geleid door jhr.drs. James van Lidt de Jeude, natuurkundige en oud-burgemeester van Deventer.

Website NVWOA | NAAR BOVEN | sitemapWebsite: AstroCursus. Laatste versie: donderdag 10 mei 2018