Logo NVWOA
NVWOA
Nederlandse Vereniging tot Wetenschappelijk Onderzoek naar de Astrologie

Nieuws

Nieuwsbrief jrg. 23 nr. 7

De zevende en laatste Nieuwsbrief van dit jaar is in pdf-formaat verschenen op 29 december 2018. Je vindt er niet alleen nieuws in over het programma voor 2019, maar ook heel veel andere informatie, onder meer over de nieuwe module Astrologie & Onderzoek aan de Academie Asfaloth van Karen Hamaker. Bovendien is een uitgebreide selectie opgenomen van artikelen die in de vakbladen zijn verschenen.
Reserveer alvast zaterdag 12 oktober 2019. Dan vindt ons symposium plaats in Zwolle.

Nieuwsbrief jrg. 23 nr. 6

De zesde Nieuwsbrief van dit jaar is in pdf-formaat verschenen op 28 november 2018. Je vindt er nieuws in over het programma van 2019, een artikel van Frank Vernooij over het intrigerende van simpel astrologisch onderzoek (Boris Konrad), en een selectie van artikelen die in de vakbladen zijn verschenen.
Reserveer alvast zaterdag 12 oktober 2019. Dan vindt ons symposium plaats in Zwolle.

Nieuwsbrief jrg. 23 nr. 5

De vijfde Nieuwsbrief van dit jaar is weer een volwaardig medium, verschenen op 3 oktober 2018. Hij wordt ditmaal en vermoedelijk nog een aantal keren in pdf-formaat uitgebracht, omdat Fokkelien von Meyenfeldt tijdelijk wat werk mindert wegens kleine maar lastige problemen met haar gezondheid.

Nieuwsbrief jrg. 23 nr. 4

Er is nog een keer een kleine Nieuwsbrief verschenen, en wel op 15 mei 2018. U kunt hem hier bekijken.

Website geleidelijk vernieuwd

Onze website is verhuisd naar een provider die meer mogelijkheden biedt voor onze plannen t.a.v. het beschikbaar stellen van informatie. De lay-out is wat eenvoudiger gemaakt, zodat hij beter aansluit bij de geplande vernieuwingen. In de komende maanden voeren we deze langzaam maar zeker door, maar de site blijft gewoon beschikbaar.

Nieuwsbrief jrg. 23 nr. 3

Er is een kleine Nieuwsbrief verschenen op 7 mei 2018. U kunt hem hier bekijken.

Nieuwsbrief jrg. 23 nr. 2

De Nieuwsbrief van april 2018 is verschenen. U kunt hem hier bekijken.

Lezing Paula Schreurs bij WvA

Op zaterdag 10 maart as. houdt Paula Schreurs, lid van de NVWOA, een lezing voor de Stichting Werkgemeenschap voor Astrologen, waarvan zij ook lid is. Bij de uitnodiging die u hier kunt downloaden, heeft de WvA ook een bijlage gevoegd voor mensen die zich op de bijeenkomst willen voorbereiden. Wie hier belangstelling voor heeft, kan deze bijlage opvragen bij Fokkelien von Meyenfeldt onder vermelding van Paula Schreurs.

Nieuwsbrief jrg. 23 nr. 1

De Nieuwsbrief van januari 2018 is verschenen. U kunt hem hier bekijken.

Artikel Kees Jansen, nieuwe versie

Hoe zonnevlekken zich ontwikkelen is onderwerp van onderzoek. Voor zover bekend, verandert het aantal vlekken dat te zien is volgens een 11-jarige zonnecyclus. Kees Jansen legt in zijn Engelstalige artikel verband met de Jupiter-Saturnuscyclus en stelt de vraag: Do planets drive a 10 year solar cycle?  Een nieuwe versie met meer illustraties staat nu op de site.

Samenvatting lezing Truus van Leeuwen

Inmiddels staat ook een samenvatting van bovenstaande lezing op de site, compleet met foto's en andere afbeeldingen. U kunt dit materiaal ook bereiken via de rubriek Artikelen en materiaal rond lezingen.

Jubileumnummer van Urania is verschenen

De WvA is een astrologische beweging die in Nederland actief is, voortgekomen uit de 'School van Ram'. De stichting is opgericht in oktober 1947, en viert nu dus haar 70-jarig jubileum. Bovendien bestaat het door de stichting uitgegeven tijdschrift deze maand 111 jaar. Dit Tijdschrift voor moderne astrologie werd opgericht in oktober 1906 en kreeg een paar jaar later de naam Urania. De aflevering waarin deze lezing wordt gepubliceerd, is inmidderls verschenen. Wie geïnteresseerd is, kan via e-mail contact opnemen met de secretaris van de WvA

Verzamelde gegevens uit Esoterische Astrologie van Alice A. Bailey

Met dank aan Cora Kok is vanaf vandaag (18 mei 2017) bovenvermeld werk op onze site te vinden. Het is in twee delen onder-gebracht. Deel 1 loopt van p. 1-294, deel 2 van p. 295-494. 

Lezing Beatrice Boucher

In haar lezing over Esoterische Astrologie ging Beatrice Boucher hoofdzakelijk in op de zeven stralen. Hier vindt u een link naar het gelijknamige artikel op haar website. Wilt u meer weten, lees dan ook haar artikel over de esoterische astrologie van Alice Bailey.

Lezing Jan Kampherbeek

Op onze server staat al ruim twee jaar de fraaie presentatie van Jan Kampherbeek bij zijn lezing van 4 april 2015 over De horoscoop als astronomisch bouwwerk. Deze was echter niet te zien, omdat er geen link naar was gemaakt. Daar hebben we iets aan gedaan. Ook als u destijds niet bij deze lezing aanwezig was, is de presentatie goed te volgen.  

 
 


 

sitemap | naar bovenWebsite: AstroCursus. Laatste versie: donderdag 17 januari 2019