NVWOA Nieuwsbrief januari 1999 jaargang 4, nr. 1
 
 

Inhoudsopgave
Nieuw redactie-adres

Wegens verandering van werkkring is het voor Lex Bruining niet langer mogelijk de uitgave van de NVWOA Nieuwsbrief te verzorgen. Dit werk is met ingang van dit nummer overgenomen door Hans de Groot. Daarmee is ook het redactie-adres veranderd. U leest het onder aan deze pagina in het colofon. Met dank aan Lex Bruining voor zijn werk voor de Nieuwsbrief.FAG speerpunten in 1999
 

De Federatie van Astrologische Groeperingen in het Nederlands Taalgebied (FAG) heeft besloten tot een bijstelling van haar doelen. Het FAG zal vooral dienen als uitwisselings- en overlegplatform voor de aangesloten groeperingen.

Voor het jaar 1999 heeft de FAG twee speerpunten. Het eerste speerpunt betreft een inventarisatie van alles wat er plaatsvindt en heeft gevonden op het gebied van onderzoek; het tweede speerpunt is het inventariseren van diegenen die lezingen et cetera kunnen geven over allerlei onderwerpen betreffende de astrologie.Sterrenbeeld en automerk
 

"De keuze voor een automerk is sterk afhankelijk van het sterrenbeeld. Dealers zien het liefst een weegschaal de showroom binnenstappen. Dit gesternte heeft een uitgesproken voorkeur voor luxe en is ook bereid hiervoor flink wat geld neer te tellen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zowel vrouwelijke als mannelijke weegschalen vaak rondrijden in dure merken als Mercedes en BMW. Ook de boogschutter beweegt zich graag voort in een luxueuze slee. Bij de mannen is dat veelal een Mercedes of Jaguar. Vrouwelijke boogschutters hebben iets minder te spenderen, maar hebben wel smaak. Hun oog valt veelal op Alfa Romeo of Saab.

Dat blijkt uit een onderzoek van een grote Engelse kredietverstrekker in West-Midlands. Het bedrijf, gespecialiseerd in autofinancieringen, onderzocht het koopgedrag van 5000 consumenten. Uit de steekproef kwam naar voren dat er een duidelijke relatie bestaat tussen het sterrenbeeld en het automerk. Volgens de onderzoekers zouden autodealers zich eigenlijk moeten verdiepen in het gesternte van hun potentiŽle kopers."
 

Naar De Telegraaf vermeldt, is behalve de steenbok ook de mannelijke ram nogal op de centen en zou de schorpioen erg merkentrouw zijn. Veel vrouwelijke maagden zouden zich laten vervoeren in tweedehands Rolls-Royces, terwijl de waterman zich het liefst voortbeweegt in de nieuwste modellen. De grootste koper van uiterst luxe wagens als Porsche en Rolls-Royce is de mannelijke kreeft.
 

Bron: Dominique Weesie in De Telegraaf, woensdag 13 jan. '99Kernproeven India, astrologisch getimed
 

Date: Fri, 15 May 1998 18:10:02 UTC
 

"The science of Jyotish (known in the west as Vedic, Hindu or Indian astrology) was used in the timing of the nuclear tests conducted by Bharat (India), as the following news item confirmes.

I posted an article about the timing being in a desirable Muhoort (auspicious time window) on May 11.

France-Presse news story, excerpts:

"India's red herring test launch of a guided missile and its traditional penchant for astrology foxed foreign monitoring agencies and ensured the secrecy of its nuclear tests, a daily said Friday."

"Another official said the tests were held at a per-

iod when the 'planetary configuration' was exactly the same when India held its first underground explosion in Pokhran 24 years ago."
 

Agence France-Presse, Nayee Dillee, Bharat, May 15, 1998:
 

According to Jyotish (aka Vedic astrology) the government selected a desirable Muhoort (auspicious time) for the nuclear tests today. The tests were conducted 4 hours and 17 minutes before the time for which the Jyotish charts below were calculated (and posted on May 10, 1998) in another thread. The Trishul missile was also fired today (1:10 p.m.) Rule, authority, self-reliance, chemical science, power and government are some of the associations of Soorya Dev (Sun), while Mangal (Mars) is associated with war, military, explosives, weapons, technical prowess, etc.

The Moon, which is currently opposite the Sun, denotes Monday as well as the northwestern direction. The nuclear tests took place in the northwestin Rajasthan on a Monday (today). The Moon is in the 12th House, a house which is associated with secrecy (the project may have been kept secret successfully). There are several other factors in favor of the Muhoort according to the Panchaang as well as Nakshatr positions. Bharat is believed to have tested a nuclear device last in 1974."

Jai Maharaj Jyotishi, Vedic Astrologer
 Prijs
 

Mevrouw Anny van Berckel, voormalig bestuurslid van de NVWOA, heeft een prijs gewonnen welke werd uitgeloofd door een duitstalig astrologisch tijdschrift. Zij won de prijs op grond van een juiste astrologische voorspelling. Zij maakte hierbij gebruik van de door haar gepropageerde siderische dierenriem.

Meer informatie in de volgende Nieuwsbrief.
 Oproep astrologisch onderzoek
 

Mijn praktijk voor Natuurgeneeskunde bestaat uit het testen van voedingsmiddelen, het werken met kruiden, homeopathische complexmiddelen en Bachbloesems. Daarnaast geef ik ontspanningsmassages.

Astrologie is een hulpmiddel bij het zoeken naar oorzaken van klachten in lichaam en psyche.

Er is een verschil in de wijze waarop we nu astrologie bedrijven en waarop astrologie voor de 17e eeuw be-

dreven werd. De "klassiek" astrologen waren duidelijker in hun methode van duiden. Regels die men toen hanteerde zijn in veel gevallen in onbruik geraakt. Op basis van klassieke uitgangspunten en methoden wil ik een grootschalig onderzoek doen. Het onderzoek zal bestaan uit twee onderdelen:

a) vanuit een ziektebeeld onderzoeken in hoeverre er overeenkomsten zijn in de betreffende horoscopen;

b) verschillende ziektebeelden astrologisch onderzoeken. Daarvoor zoek ik deelnemers die lijden of hebben geleden aan:

1) combinatie astma/exceem; 2) andere klachten of ziekten; 3) en diegenen die "nooit" ziek zijn (los van af en toe eens griep e.d.).

Het is niet nodig hiervoor naar Bunnik te komen, de informatie die ik nodig heb kan telefonisch geschieden. Als U mee wilt doen, wilt U dan contact opnemen met: F. Monchen - Rinkel, H. v.d. Vechtlaan 21 3981 WB Bunnik, tel. 030 - 656 14 08,

E-mail: anima@monchen-net.demon.nl
 Nieuwe beroepsvereniging van astrologen
 

Sinds 1 januari is Nederland een beroepsvereniging van astrologen rijker, en wel de Astrologische Vakvereniging Nederland (AVN). Ook zijn twee beroepsverenigingen van het toneel verdwenen, namelijk het Nederlands Genootschap van Praktizerende Astrologen (NGPA) en de Vakvereniging voor Medische Astrologie (VMA). Het zijn de twee verenigingen die, gefuseerd in de AVN, mede vorm gaan geven aan de ontwikkeling van de professionele astrologiebeoefening.
 Richtingenstrijd laait op tussen astrologen
 

Er is het een en ander gaande in astrologenland. Onlangs publiceerde de (klassiek) astroloog Martien Hermes met kennelijk gevoel voor traditie tien stellingen tegen de psychologische astrologie, naar zijn idee een richting binnen de astrologie waar astrologische vakkennis het onderspit delft ten gunste van 'New Age bla bla'. Ook binnen de psychologische astrologie zelf is er iets aan de hand. Zo verscheen in het blad Eclips/Heelster een serie waarin wordt gesteld dat Jungiaanse astrologen nogal wat steken laten vallen in hun gebruik van Jungs typologie.

Storm op til voor de psychologische astrologie?