Logo NVWOA
NVWOA
Nederlandse Vereniging tot Wetenschappelijk Onderzoek naar de Astrologie
Vereniging

Over de NVWOA

Contact, lidmaatschap

Nieuwsbrieven vanaf 2014

Lezingen 1993-2010

Nieuwsarchief:
oudere nieuwsbrieven

Vind ons leuk op Facebookverifymysite.net

Nieuws

Artikel Kees Jansen

Hoe zonnevlekken zich ontwikkelen is onderwerp van onderzoek. Voor zover bekend, verandert het aantal vlekken dat te zien is volgens een 11-jarige zonnecyclus. Kees Jansen legt in zijn Engelstalige artikel verband met de Jupiter-Saturnuscyclus en stelt de vraag: Do planets drive a 10 year solar cycle?

Nieuwsbrief jrg. 22 nr. 4

De Nieuwsbrief van november 2017 is verschenen. U kunt hem hier bekijken.

Jubileum Werkgemeenschap van Astrologen (WvA)

De WvA is een astrologische beweging die in Nederland actief is, voortgekomen uit de 'School van Ram'. De stichting is opgericht in oktober 1947, en viert nu dus haar 70-jarig jubileum. Bovendien bestaat het door de stichting uitgegeven tijdschrift deze maand 111 jaar. Dit Tijdschrift voor moderne astrologie werd opgericht in oktober 1906 en kreeg een paar jaar later de naam Urania.
Om deze jubilea te vieren, houdt Theo Ram een jubileumlezing ‘De school van Ram langs de maatlat’. De bijeenkomst wordt gehouden in Hilversum op zaterdagmiddag 14 oktober as. en is gratis. 
Download hier nadere informatie over tijd, plaats en programma. Wie geïnteresseerd is, kan zich via e-mail opgeven bij de secretaris van de WvA

Samenvatting lezing Willem Simmers

Inmiddels staat ook een samenvatting van bovenstaande lezing op de site, compleet met foto's en andere afbeeldingen. U kunt dit materiaal ook bereiken via de rubriek Artikelen en materiaal rond lezingen.

Verzamelde gegevens uit Esoterische Astrologie van Alice A. Bailey

Met dank aan Cora Kok is vanaf vandaag (18 mei 2017) bovenvermeld werk op onze site te vinden. Het is in twee delen onder-gebracht. Deel 1 loopt van p. 1-294, deel 2 van p. 295-494. 

Lezing Beatrice Boucher

In haar lezing over Esoterische Astrologie ging Beatrice Boucher hoofdzakelijk in op de zeven stralen. Hier vindt u een link naar het gelijknamige artikel op haar website. Wilt u meer weten, lees dan ook haar artikel over de esoterische astrologie van Alice Bailey.

Lezing Jan Kampherbeek

Op onze server staat al ruim twee jaar de fraaie presentatie van Jan Kampherbeek bij zijn lezing van 4 april 2015 over De horoscoop als astronomisch bouwwerk. Deze was echter niet te zien, omdat er geen link naar was gemaakt. Daar hebben we iets aan gedaan. Ook als u destijds niet bij deze lezing aanwezig was, is de presentatie goed te volgen.  

Archief Claus

In 2002 is astroloog George Claus overleden. Zijn familie heeft zijn archief aan de NVWOA aangeboden. Een deel ervan is digitaal beschikbaar en is op deze website te bekijken. U vindt hier ook een korte toelichting op het materiaal, zowel het digitaal beschikbare als alleen op papier bewaarde documenten.
In de bibliotheek zijn de originele docu­menten en niet gedigitaliseerd onderzoeks­materiaal aanwezig.

Artikelen Robert Doolaard

De nieuwste versie van het artikel Golven van Robert Doolaard staat op de site; ook de Engelse versie Waves is aangepast.

 

 

 

sitemap | naar bovenHandelsregister Kamer van Koophandel: 40477883
Website: Sterre Producties. Laatste versie : 2017-12-07