Logo NVWOA
NVWOA
Nederlandse Vereniging tot Wetenschappelijk Onderzoek naar de Astrologie
Vereniging

Over de NVWOA

Contact, lidmaatschap

Nieuwsbrieven vanaf 2014

Lezingen 1993-2010

Nieuwsarchief:
oudere nieuwsbrieven

Vind ons leuk op Facebookverifymysite.net

Nieuws

Jubileum Werkgemeenschap van Astrologen (WvA)

De WvA is een astrologische beweging die in Nederland actief is, voortgekomen uit de 'School van Ram'. De stichting is opgericht in oktober 1947, en viert nu dus haar 70-jarig jubileum. Bovendien bestaat het door de stichting uitgegeven tijdschrift deze maand 111 jaar. Dit Tijdschrift voor moderne astrologie werd opgericht in oktober 1906 en kreeg een paar jaar later de naam Urania.
Om deze jubilea te vieren, houdt Theo Ram een jubileumlezing ‘De school van Ram langs de maatlat’. De bijeenkomst wordt gehouden in Hilversum op zaterdagmiddag 14 oktober as. en is gratis. 
Download hier nadere informatie over tijd, plaats en programma. Wie geïnteresseerd is, kan zich via e-mail opgeven bij de secretaris van de WvA

Nieuwsbrief jrg. 22 nr. 3

De Nieuwsbrief van oktober 2017 is verschenen. U kunt hem hier bekijken.

Samenvatting lezing Willem Simmers

Inmiddels staat ook een samenvatting van bovenstaande lezing op de site, compleet met foto's en andere afbeeldingen. U kunt dit materiaal ook bereiken via de rubriek Artikelen en materiaal rond lezingen.

Nieuwsbrief jrg. 22 nr. 2 is uit

De Nieuwsbrief van augustus 2017 is verschenen, compleet met het najaarsprogramma voor 2017.  U kunt hem hier bekijken.

Het programma is ook als pdf te downloaden.

Verzamelde gegevens uit Esoterische Astrologie van Alice A. Bailey

Met dank aan Cora Kok is vanaf vandaag (18 mei 2017) bovenvermeld werk op onze site te vinden. Het is in twee delen onder-gebracht. Deel 1 loopt van p. 1-294, deel 2 van p. 295-494. 

Lezing Beatrice Boucher

In haar lezing over Esoterische Astrologie ging Beatrice Boucher hoofdzakelijk in op de zeven stralen. Hier vindt u een link naar het gelijknamige artikel op haar website. Wilt u meer weten, lees dan ook haar artikel over de esoterische astrologie van Alice Bailey.

Lezing Jan Kampherbeek

Op onze server staat al ruim twee jaar de fraaie presentatie van Jan Kampherbeek bij zijn lezing van 4 april 2015 over De horoscoop als astronomisch bouwwerk. Deze was echter niet te zien, omdat er geen link naar was gemaakt. Daar hebben we iets aan gedaan. Ook als u destijds niet bij deze lezing aanwezig was, is de presentatie goed te volgen.  

Nieuwsbrief jrg. 22 nr. 1 is uit

De eerste Nieuwsbrief van 2017 is verschenen. U kunt hem hier bekijken.

Archief Claus

In 2002 is astroloog George Claus overleden. Zijn familie heeft zijn archief aan de NVWOA aangeboden. Een deel ervan is digitaal beschikbaar en is op deze website te bekijken. U vindt hier ook een korte toelichting op het materiaal, zowel het digitaal beschikbare als alleen op papier bewaarde documenten.
In de bibliotheek zijn de originele docu­menten en niet gedigitaliseerd onderzoeks­materiaal aanwezig.

Artikelen Robert Doolaard

De nieuwste versie van het artikel Golven van Robert Doolaard staat op de site; ook de Engelse versie Waves is aangepast.

Symposium Astrologie & Wetenschap

Inmiddels is het symposium achter de rug. Het was een interessante bijeenkomst met presentaties die de nodige denkstof opleveren. Ook de discussies waren de moeite waard. De presentaties en foto's van de sprekers in actie vindt u op de speciale symposiumsite. In de map Foto's zijn op dit moment twee foto's geplaatst, binnenkort volgen er meer.
Overigens was de locatie in Zwolle heel geschikt voor een bijeenkomst als deze. 

Artikelen uit Astrological Journal

Met welwillende toestemming van de Astrological Association plaatsen we twee recente artikelen uit het astrological Journal die interessante inzichten geven over het onderzoeken van astrologie:

Pat Harris: Be careful what you ask for »

Mike Harding: Researching Astrology »

Mocht u meer willen weten over de Astrological Association, het Astrological Journal en over het lidmaatschap, kijkt u dan op:  http://astrologicalassociation.com/shop/membership.php"

 

 

 

sitemap | naar bovenWebsite: Sterre Producties. Laatste versie : 2017-11-02