logo NVWOA logo NVWOA Nederlandse Vereniging tot
Wetenschappelijk Onderzoek
naar de Astrologie
 

 

« Terug naar de Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 22 nr. 4: Open-huislezing 4 november 2017
 
Wat Pluto in de huizen betreft: gaat het om macht of onmacht? De Plutoposities van de aanwezigen worden hierbij betrokken. Ook aspecten met Pluto komen uitgebreid aan de orde aan de hand van voorbeeldhoroscopen. Ook hier kunnen de Plutoposities van de aanwezigen aan de orde worden gesteld. Maakt een driehoek de effecten van Pluto, het behalen van resultaten, makkelijker? Of maakt de driehoek het makkelijker om de Plutomacht te misbruiken voor eigen gemak? Maakt een vierkant het juist beter? Of geeft een vierkant er een saturnaal tintje aan: er harder voor moeten werken, maar wel met beter resultaat?

Bregje Tit: Pluto stelt ons voor vragen. Ik denk iets te zien… zie ik dat goed? Pluto is niet los te maken van taboes en onzichtbaarheid, dus wat ziet men (ik, jij, wij) NIET? Kunnen we onze eigen levenservaring en eventuele vooroordelen uitschakelen bij het beoordelen van effecten van Pluto? Of ligt een bepaalde macht/kracht puur aan het morele niveau van de ‘gebruiker’ van deze macht/kracht? De verleiding van misbruik ligt natuurlijk altijd vlak om de hoek. Is er een bepaalde rechtvaardigheid in te vinden? Is er een Hogere Instantie die ons regeert/stuurt, of komt het puur op onszelf en onze keuzes aan?

Dit is precies de ongrijpbare reikwijdte van Pluto: waarin een kleine, onzichtbare handeling/actie/gebeurtenis (al is het op cel/atoomniveau, een samensmelting of scheiding van de kern, die alles erna onherroepelijk verandert, resulterend in geboorte of dood) alles kan veranderen. Maar is die verandering altijd ten goede, zit daar een Bezieling, een rechtvaardigheid in of blijft dat voor ons een raadsel? Het is de verste planeet voor ons vanaf Aarde, en de werking van Neptunus is al zo moeilijk te duiden… En de grote vraag is natuurlijk: lijd ik zelf aan grootheidswaanzin door te trachten Pluto in kaart te brengen, in aardse termen en begrippen te willen gieten?

Over de spreker (vervolg)
Een ‘rommelige jeugd’, ouders gescheiden toen ik zes was, waarna ik een paar keer ben verhuisd en ook van school gewisseld. Daardoor werd ik vaak gepest. Verder was ik een actief en naïef meisje dat veel hield van sport (turnen en zwemmen), bomen klimmen en slootje springen. Ook hield ik al vroeg van lezen, wat nooit meer is opgehouden. Muziek speelt een grote rol in mijn leven, en rond mijn twintigste heb ik een paar jaar in een band gezeten, ik speelde drums. Ik ga nog steeds graag naar live bandjes kijken. Qua school en werk heb ik veel verschillende dingen gedaan die ik niet heb afgemaakt, HBO Tekstschrijven, poging tot studie Rechten. Ik heb wel een Bachelordiploma in de Literatuurwetenschap gehaald.
Ook heb ik jarenlang als medisch secretaresse en opname- en operatieplanner in het VUmc gewerkt.
Rond mijn vijfendertigste kreeg ik een dubbele hernia, waardoor ik bijna drie jaar thuis op de bank heb doorgebracht, en vanuit verveling heb ik toen mijn Astrologiehobby weer opgepakt. Binnen twee jaar een halve boekenkast aan materiaal aangeschaft en mezelf de basis aangeleerd door mijn eigen radix en die van mijn familie en vrienden uitgebreid te bestuderen. Daarna ben ik vooral geïnteresseerd geraakt in transits en momenteel verdiep ik me in relatiehoroscopen. De planeet Pluto neemt een speciale plaats bij mij in vanwege zijn prominente aanwezigheid in mijn geboortehoroscoop en ik vind het fascinerend hoe duidelijk de transits van Pluto ten opzichte van mijn geboorteplaneten zich vertalen in belangrijke levensgebeurtenissen. Over Pluto raak ik niet gauw uitgepraat!

 
« Terug naar de Nieuwsbrief