Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kunt u hier klikken om de webversie te lezen.

logo NVWOA logo NVWOA Nederlandse Vereniging tot
Wetenschappelijk Onderzoek
naar de Astrologie
 
Nieuwsbrief november 2017, jaargang 22 nr. 4
 
 
 

Open-huislezing 4 november 2017
Op zaterdag 4 november houdt Bregje Tit een inleiding over Pluto.
Het is de bedoeling dat de aanwezigen meedenken en -praten over vragen die zij opwerpt. Eerst geeft zij een karakteristiek van Pluto ten opzichte van Mars en het teken Schorpioen, en in relatie tot de andere planeten. Vervolgens staat Pluto in de huizen centraal, en gaat zij in op de verschillende aspecten.
Lees verder »

Over de spreker
Bregje Tit is op 25 december 1974 geboren in Amsterdam. Tijdens een langdurige ziekte rond haar 35e jaar is ze zich opnieuw gaan verdiepen in de astrologie, tot dan toe vooral een hobby. Haar onderzoek naar Pluto is ze begonnen doordat deze planeet een prominente rol speelt in haar geboortehoroscoop.
Lees verder »

Plaats:

Tijd:
Gebouw Utrechtse Theosofische Vereniging, Kruisstraat 307.
Een routebeschrijving vindt u op onze website, pagina Contact.
13:30-ca.16:30 uur.

December 2017: discussiebijeenkomst
Voor zaterdag 2 december is geen spreker uitgenodigd; dan wordt er een discussiebijeenkomst gehouden.

Plaats:

Tijd:
Gebouw Utrechtse Theosofische Vereniging, Kruisstraat 307.
Een routebeschrijving vindt u op onze website, pagina Contact.
13:30-ca.16:30 uur.

Lezing Gerhard Lukert in Gent
We zijn nogal Angelsaksisch georiënteerd in Nederland, ook als het om de astrologie en astrologisch onderzoek gaat; daarom wijzen wij graag op een bijeenkomst in België op zaterdag 11 november van 20:00-23:00 uur. Plaats: Gasthof 't Haeseveld, Alfons Braeckmanlaan 430, 9040 Sint-Amandsberg (Gent).
Gerhard Lukert, die ooit ook bij ons een interessante lezing heeft gehouden, komt met astrologisch nieuws uit Duitsland en informatie over onderzoek en praktische toepassingen.
Lees verder »

Theo Ram over de School van Ram
Ter ere van het 70-jarig jubileum van de Werkgemeenschap van Astrologen hield Theo Ram (zoon van) op 14 oktober een lezing getiteld ‘De school van Ram langs de maatlat’.
Lees verder »

Lezing Truus van Leeuwen
In een van de volgende Nieuwsbrieven plaatsen we een terugblik op haar interessante verhaal.

Uit de vakpers
Astrological Journal

Volatile redheads and Mars: Weer eens een onderzoekje over Mars en roodharigen. In 1988 deden twee onderzoekers/astrologen een statistische studie over roodharigheid en Mars, getiteld Mars and redheads. Inmiddels is dit onderzoek gerepliceerd, en daarover wordt bericht in het nummer van mei/juni 2017.
Lees verder »

Terry Mac Kinnell, Whole Signs and the Mars Effect: Werpt het klassieke systeem van teken = huis een ander licht op de onderzoeksresultaten van Gauquelin? Deze vraag komt aan de orde in het nummer van maart/april 2017.
Lees verder »

Interview met Chris Brennan, auteur van Hellenistic Astrology: the study of fate and fortune: Het boek (bijna 700 pagina's) lijkt op grond van het interview en de recensie een gedegen studie te zijn van de klassieke (hellenistische) astrologie. We laten hier enkele citaten volgen uit dit interview.
Lees verder »
 
« Naar ‘Nieuwsbrieven’ op de website

 
 
 
Bijdragen aan de Nieuwsbrief:
Wij stellen bijdragen van lezers op prijs. U kunt ze, liefst als platte tekst, sturen naar de redactie. Eventuele illustraties ontvangen we bij voorkeur als aparte bestanden. Uw bijdrage wordt beoordeeld door Fokkelien von Meyenfeldt (webmaster & eindredacteur) en Hans van Oosterhout (secretaris).

Uit de vakpers:
In deze rubriek besteden we aandacht aan artikelen uit ASAScoop gerelateerd aan de ASAS, Astrofocus, gerelateerd aan de AVN, en het Astrological Journal, gerelateerd aan de Engelse Astrological Association. Genoemde bladen zijn in onze bibliotheek aanwezig. Het gaat niet om alle artikelen, maar om die onderwerpen die voor de NVWOA relevant zijn. Relevant betekent dat een artikel te maken heeft met onderzoek, of dat het gaat om een beschouwing van algemene astrologische principes. U vindt hier dus geen complete inhoudsopgaven! Verantwoordelijk voor keuze en beschrijving: Frank Vernooij.
naar de website  |  abonneren op de nieuwsbrief  |  nieuwsbrief opzeggen