logo NVWOA logo NVWOA Nederlandse Vereniging tot
Wetenschappelijk Onderzoek
naar de Astrologie
 

 

« Terug naar de Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 22 nr. 2: Open-huislezing 2 september 2017
Wim Simmers: We beginnen met het mythologische verhaal over het ontstaan van de Drakenkop en Drakenstaart, en zien vervolgens hoe deze twee astrologische grootheden van invloed zijn op de werking van eclipsen. Want, geen eclips zonder de maansknopen.

Maansknopen
Wat je kort door de bocht hoort en leest over de maansknopen, is dat de Drakenkop een punt in de horoscoop is waarop je je dient te richten. De Drakenstaart geeft aan waar je van los dient te komen, want deze zorgt ervoor dat je je teveel vasthoudt aan het verleden. Dit remt je in je ontwikkeling, wat per definitie als ongunstig wordt beschouwd. Is dit waar? Wel, het ligt allemaal heel wat genuanceerder, vooral als je bedenkt dat volgens Indiase astrologie het ijzeren tijdperk (kali yuga) onder heerschappij van de Drakenkop valt.

Voorgeboortelijke eclipsen
Het ‘geheim’ van maatschappelijk succes in de horoscoop kan voor een aanzienlijk deel worden gevonden in de bestudering van voorgeboortelijke eclipsen. Aan de hand van voorbeelden onderzoeken we hoe dit werkt. Ook kijken we naar de invloed van de tijdelijke eclipsen die zich elk jaar voordoen in de persoonlijke horoscoop. Waarom werken ze soms wel en waarom soms niet?
Mijn boek over dit onderwerp: Eclipsen in de Astrologie is onder meer verkrijgbaar bij bol.com en bij de uitgever: Hajefa.
 
« Terug naar de Nieuwsbrief